【協定校限定】新プログラム「AGU Japanese Culture Box」開設のお知らせ/【Partner Universities Only】Announcement of the establishment of the new AGU Japanese Culture Box program

青山学院大学国際センターから新たなオンラインプログラムの開設についてお知らせいたします。

2020年度からの新型コロナウイルス感染症のため、来日後、青山学院大学で学習する交換留学プログラムを中止せざるを得ない状況が続いております。このような状況の中、オンラインで取り組める新たなプログラム「AGU Japanese Culture Box」をこの度開設いたしました。

「AGU Japanese Culture Box」は、皆様に日本および日本文化に興味を持っていただくことを念頭に、日本のメインカルチャーからサブカルチャーまで様々なトピックのコンテンツを無料で配信・視聴できるプログラムです。青山学院大学と協定を締結している海外の大学に在籍する学生であれば、どなたでも視聴することができます。

ぜひこのプログラムにご参加いただき、日本・日本文化ならびに本学への興味を深め、青山学院大学への留学を考えるきっかけとなれば大変嬉しく思います。

プログラムの詳細については、以下のリンクよりご確認ください。

このコロナ禍が終息に向かい、皆様が安心して生活を送れる日々が早く来ることをお祈りするとともに、 青山学院大学のキャンパスで皆様にお会いできることを心より楽しみにしております。

青山学院大学国際センター

Today, we are pleased to announce the establishment of a new online program from the Aoyama Gakuin University International Center.

Since 2020, due to COVID-19, we have been forced to suspend the exchange study program for students at Aoyama Gakuin University in Japan. Under these circumstances, we have established a new program called AGU Japanese Culture Box, which can be engaged with online.

AGU Japanese Culture Box is a video resource that enables users to view content for a variety of topics, ranging from Japanese main culture to Japanese subculture, free of charge, with the aim of attracting interest in Japan and Japanese culture. Any student enrolled in an overseas university that has an agreement with Aoyama Gakuin University can watch it.

We would be very happy if you could join us, to hopefully deepen your interest in Japan and Japanese culture in general, as well as this study in particular. We also hope it will provide an opportunity to consider studying abroad at this university.

For details of the program, refer to the following link.

We pray for an end to the COVID-19 pandemic, and that everyone will be able to live with peace of mind as soon as possible. I look forward to seeing you all on the campus of Aoyama Gakuin University.